Warning: include(../header.php): failed to open stream: No such file or directory in D:\Hosting\Ommolketab.ir\public_html\lin-learning\8.22.php on line 4

Warning: include(): Failed opening '../header.php' for inclusion (include_path='.;C:\php\pear') in D:\Hosting\Ommolketab.ir\public_html\lin-learning\8.22.php on line 4
ام الكتاب | آموزش قرآن كريم

آموزش قرآن کریم

ترتيل؛ بهترين روش قرائت قرآني
ترتيل بهترين روش براي تلاوت است. زيرا اين روش ويژگيهايي دارد كه خواننده قرآن با آن به سوي هدف عالي نزول قرآن (كه هدايت انسانهاست) هدايت مي‌ شود. در اين سطور به چند ويژگي از ويژگي‌هاي روش ترتيل پرداخته مي‌ شود.
1. تدبر در قرآن: خداوند در قرآن كريم انسانها را به تفكر و تدبر در قرآن دعوت مي‌ كند. زيرا قرآن كتاب عبرت و درس آموزي است، برنامه زندگي انسانهاي پرهيزكار است. اگر قرآن مسلمانان را به تلاوت آياتش دعوت كرده است، براي اين است كه از عبرتهاي قرآن درس بگيرند و از معارف بلند آن ره‌ توشه‌اي براي دنيا و آخرت خويش برگيرند. اين موضوع تنها با خواندن قرآن حاصل نمي‌ شود، بلكه بايد خواندن، همراه با توجه به معاني آيات، ‌فهميدن آن و تدبر و انديشه كردن باشد. به همين خاطر است كه امير مؤمنان عليه السّلام مي‌ فرمايد:
-لا خَيرَ في قِراءهٍ لَيسَ فِيها تَدَبُّرٌ-؛
/پاورقي 1. تحف العقول، ابن شعبه حرّاني، ص 204، مؤسسه النّشر الاسلامي، قم، چاپ دوم، 1363./
در قرائتي كه در آن تدبّر نباشد، خيري نيست.
زماني حالت تدبر و تنبّه ايجاد مي‌ شود كه قاري، آن را با آرامش و شمرده بخواند و در هر فرازي خود را مخاطب قرآن ببيند و در آن انديشه كند. در كلامي از ابن عباس نقل شده است كه:
-سوره بقره و آل عمران را با ترتيل و تدبّر بخوانم برايم محبوبتر است از اين كه تمام قرآن را با سرعت بخوانم.-
/پاورقي 2. هفده گفتار در علوم قرآني، محمد حسيني، ص 314، انتشارات بدر، تهران./
2. احترام باري تعالي: قاري قرآن هر گاه بخواهد قرآن را تلاوت كند بايد ابتدا عظمت گوينده آن را در دل خود حاضر كند و بداند كه قرآن كلام خداست و تلاوت كلام الهي بس عظيم و خطير است، آن گاه متوجه مي‌ شود كه بايد آن را با احترام بخواند، حفظ احترام قرآن ايجاب مي‌ كند كه تلاوت آن همراه با وقار، آرامش و پرهيز از عجله باشد. غزالي در اين زمينه مي‌ گويد:
-بدان كه ترتيل استحباب دارد نه تنها براي تدبّر، زيرا براي افراد غير عرب كه معني قرآن را نمي‌ فهمند نيز ترتيل و شمرده خواندن مستحب است. زيرا تلاوت با ترتيل نشانه احترام و تكريم و با وقار نگهداشتن قرآن است و تأثيرش در قلب از با سرعت و شتاب خواندن بيشتر بهتر مي‌ باشد-.
/پاورقي 3. النشر في القراآت العشر، ج 1، ص 209./
3. تأثير در قلبها: تلاوت قرآن به صورت آهسته و شمرده سبب تأثير در قلبها مي‌ شود. از اين تأثير قاري و استماع كننده بهره‌مند مي‌ شوند. هنگام تلاوت ترتيل، قاري فرصت دارد تا مفاهيم آيات را به قلب خويش القا كند و بر اثر تكرار القاها قلب و روح او تأثير مي‌ پذيرد. همين موضوع براي شنونده تلاوت ترتيل نيز وجود دارد، زيرا فرصت تفكر و انديشيدن آيات را پيدا مي‌ كند، در نتيجه مفاهيم و پيامهاي آيات در سراسر وجودش پرتوافكن شده، موجب تنبه و تأثير پذيري روح و روانش مي‌ گردد.

Warning: include(../footer.php): failed to open stream: No such file or directory in D:\Hosting\Ommolketab.ir\public_html\lin-learning\8.22.php on line 78

Warning: include(): Failed opening '../footer.php' for inclusion (include_path='.;C:\php\pear') in D:\Hosting\Ommolketab.ir\public_html\lin-learning\8.22.php on line 78